Suriye'den çok kritik açıklama: Destek veririz ancak...

ABD eğit donat programı kapsamında Suriye'ye giriş yapan muhalifler ile ilgili Şam yönetimine haber verdi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, "ABD bizimle temasa geçti ve bu grubun Suriye ordusu ile değil, IŞİD'le savaşacağını iletti" dedi.

Suriye'den çok kritik açıklama: Destek veririz ancak...

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, eğit-donat programı dahilindeki muhaliflerin Suriye'ye girişinden önce ABD'nin kendilerine haber verdiğini söyledi. Muallim, "ABD bizimle temasa geçti ve bu grubun Suriye ordusu ile değil, IŞİD'le savaşacağını iletti" dedi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüşen Muallim'in açıklamalarına yer verdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Şam'la koordineli bir şekilde yürütüldüğü takdirde, IŞİD'le mücadele için gösterilen tüm çabalara destek olacaklarını belirtti.

Muallim, Şam’la işbirliği yapılmamasının “Suriye’nin egemenliğinin ihlali” anlamına geleceğini de sözlerine ekledi" diye konuştu.

ABD, eğit-donat programı kapsamında Suriye'ye giren teröristlere, "kimle karşı karşıya gelirlerse gelsinler" savunma desteği vereceğini açıklamıştı. Bu da, eğer bu gruplar Suriye Ordusunun saldırısına uğrarsa, ABD jetlerinin Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana ilk kez doğrudan Suriye ordusunu da hedef alacağı anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr