CHP'nin başvurusu kabul edildi.

CHP'nin başvurusu kabul edildi.

Çankaya 1. İlçe Seçim Kurulu CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’inin yaptığı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdeoğan’ın afiş ve pankart başvurusunu kabul etti.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin’in 7 Ağustos 2014 tarihinde Çankaya 1.İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruyu kabul etti. Perçin, İlçe Seçim Kurulu’nun daha önce almış olduğu kararlara aykırı olarak Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlenen yerler dışında bulunan afiş, pankart, parti bayrağı, poster, ilan gibi materyallerin toplatılmasına ilişkin başvurusunu örnekleriyle birlikte 7 Ağustos 2014 tarihinde yaptı.

İlçe Seçim Kurulu yapılan başvuruyu inceleyerek Mustafa Kemal Bulvarı, Degol Caddesi, Beşevler Metro önü, Beşevler Gazi Hastanesi önü, Bahçelievler-Emek Metro İstasyonları arası, Milli Kütüphane önü, Milli Kütüphane-Balgat kavşağı arası, ODTÜ Bulvarı, Malazgirt Köprüsü, Eskişehir Yolu Yaşamkent Kavşağına kadar olan kısmı, Atatürk Bulvarı (Protokol Yolu-Sıhhiye arası), Ziya Gökalp Caddesi- Dikimevi arası, Turan Güneş Bulvarı, Oran İncek Yolu bölgelerine belediyelerce kullanılan veya İlçe Seçim Kurullarınca belirlenen yerlerden farklı yerlere asılan poster, parti bayrağı, ilani pankart, afiş ve Türk Bayrağı kullanılan poster gibi malzemelerin toplanmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu kararın acilen yerine getirilmesi için karar örneğinin Çankaya Kaymakamlığı’na gönderilmesine kararlaştırdı. Kararın bir örneği de 8 Ağustos 2014 tarihinde CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’na gönderildi.