İsrail Hamas milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı

İsrail'in Filistinliler üzerindeki baskısı devam ediyor. İsrail askerleri, evini bastığı Hamas Milletvekili Hasan Yusuf'u gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdü. Askerler, İsrailli bir kadını öldürdüğü iddia edilen Filistinli gencin evini de bomba yerleştirerek yıktı.

İsrail Hamas milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı

İsrail askerleri Hamas Milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı

Anadolu Ajansının haberine göre milletvekilinin Ramallah'ın batısındaki Bitonya Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyen İsrail askerleri, Yusuf'u gözaltına aldı.

Evde arama da yapan İsrail askerleri ayaküstü sorguladığı Yusuf'u bilinmeyen bir yere götürdü. İsrail'den gözaltı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İsrail ordusu, İsrailli bir kadını öldürdüğü iddiasıyla 198 yıl hapis cezasına çarptırılan 30 yaşındaki bir Filistinli'nin evini patlayıcı yerleştirerek yıktı.

Evin yıkılmasının ardından Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

İsrail ordusunun gece saatlerinde düzenlediği operasyonlarda 35 Filistinli gözaltına alındı. Gözaltındakilerin akıbeti bilinmiyor.

ulusalkanal.com.tr