Salça için kollar sıvandı

Tarlalardan taptaze topladıkları domatesleri binbir emekle salçaya dönüştürüyorlar. Hataylı kadınlar, imece usulü salça yapımına başladı. Katkı maddesi bulunmayan ürünlere ilgi oldukça yoğun.

Salça için kollar sıvandı

Hataylı kadınlar, tek tek topladıkları domateslerden salça yapmak için kolları sıvadı.

UNESCO'nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'da, marifetli eller imece usulü salça yapımına başladı.

Amik Ovası'ndaki tarlalardan toplanan lezzetli domatesler önce küçük küçük doğranıyor.Sonra da sulanması için bir gün beklemeye alınıyor.

Sulanan domatesler filelere konularak eziliyor. Çıkan su "teşt" adı verilen büyük kazanlara konularak kaynatılıyor.

Yaklaşık 5 saat kaynatılan domates suyu belirli kıvama gelince cam kavanozlara konuluyor.

Tüketime hazır hale gelen domates salçaları, gastronomi kentinin yemeklerinde de kullanılıyor.

UNESCO salça