Çalışmadığı yerden çıktı

Almanya'daki eylemlerle ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, bir gazetecinin "orantısız sorusu"yla karşılaştı. Gazeteci, Almanya'daki eylemleri kaygıyla takip ettiklerini söyleyen vekile, "Gezi eylemlerini de aynı kaygıyla takip ettiniz mi?" diye sordu. Vekil bu soruyu geçiştirdi.

Çalışmadığı yerden çıktı

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya'nın Hamburg eyaletinde yaşanan olayları "Endişeyle" izlediğini söyleyince hiç beklemediği bir soruyla karşılaştı. Biz gazeteci Külünk'e, "Gezsi eylemlerini de aynı kaygıyla takip ettiniz mi?" diye sordu.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Külünk, "Gezi eylemlerinde Türkiye 'ye pür dikkat kesilenler, naklen yayın yapanlar Hamburg eyaletindeki bu gelişmelerde son derece suskun, son derece alakâsız" dedi.

Külünk, Almanya'daki olaylardan duyduğu kaygıyı dile getirdikten sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci AKP'li vekile, "Gezi eylemlerini aynı kaygıyla takip ettiniz mi?" sorunu yöneltti.

Külünk bu soruyu, "Gezi eylemlerini de aynı dikkatle ve devletin bu anlamdaki hassasiyetleri hepimizin malumü. Hepimizin gözünün önünde gerçekleşti. Tabii ki Hamburg'daki bu gerçekleşen olayların paraleli yıllar önce Stutgart eylemlerinde de gerçekleşmişti." sözleriyle geçiştirdi.

ulusalkanal.com.tr