Üst düzey güvenlik kaynağı: PKK'yı Abi'leri ve Amca'ları yanılttı

Bölücü terör örgütünün Hakkari planı bozguna uğradı. Mehmetçik, Çukurca kırsalına sızmaya çalışan PKK'lılara hiç beklemedikleri anda büyük bir darbe indirdi; 33 PKK'lı öldürüldü. Terör örgütünün 5 doçka mevzii de imha edildi. Üst düzey güvenlik kaynakları başarılı operasyon sonrası "Abileri ve amcaları onları yanılttı" ifadelerini kullanarak Fetullah Gülen ve Amerika'ya mesaj verdi.

Üst düzey güvenlik kaynağı: PKK'yı Abi'leri ve Amca'ları yanılttı

Darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan bölücü terör örgütü PKK'nın bir planı daha suya düştü. Havadan ve karadan baskın yiyen PKK büyük kayıp verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkâri - Çukurca kırsalında "Şehit sağlık Üst Çavuş Mekan Şahin Operasyonu" icra edildi. Ancak bu operasyon, PKK’ya yönelik rutin operasyonlardan çok farklıydı.

Çünkü operasyonun yapıldığı bölge terör örgütü açısından kritik önemdeydi. Operasyon, PKK’nın Çukurca ile Dağlıca arasında kalan ve Kuzey Irak’taki PKK kamplarıyla bağlantısını sağlayan bölgede yapıldı. Bu bölgede yuvalanan PKK'lıların Türkiye'ye sızmak ve eylemlerde bulunmak için hazırlık yaptığı tespit edildi.

PKK’lı gruplar hiç beklemedikleri bir anda komandoların baskınına uğradı, havadan da savaş uçakları teröristleri bombalandı. PKK, stratejik açıdan önemli gördüğü bu kırsal alanda önemli kayıplar vererek ciddi bir darbe yedi. 33 PKK'lı öldürüldü, bölgedeki 30 terörist de ağır yaralandı. Kırsalda operasyonlar sürüyor. Sabah saatlerinde çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 20 asker de yaralandı.

Terör örgütünün 5 doçka mevzii de imha edildi. Çok sayıda silahı ele geçirildi.

ÇUKURCA'DAN AMERİKA'YA MESAJ

Üst düzey güvenlik kaynakları, PKK'nın Türkiye’ye yapacağı sızmalar ile Fırat Kalkanı operasyonuna psikolojik düzeyde darbe vuracağı planlaması içinde olduklarını söyledi. Kaynaklar, "Birileri TSK'nın moral ve motivasyonuna etkili olabileceğini düşünerek bu kadar teröristi buraya yığmıştı. Olmadı, çok zayiat verdiler, Abileri, AMCA'ları onları yanılttı" ifadelerini kullanarak Fetullah Gülen ve Amerikaya mesaj verdi.

ulusalkanal.com.tr