Açılım paketi bugün Meclis'te

AKP hükümeti 6 maddeden oluşan açılım yasa tasarısını Meclis Başkanlığı'na sundu. Yasa tasarısıyla hükümetin açılım ile ilgili gerekli gördüğü tüm alanlarda çalışma yapma yetkisi verilmesi öngörülüyor. Tasarı, açılım görevlerini yerine getiren kişileri de idari ve cezai sorumluluktan kurtarıyor.

Açılım paketi bugün Meclis'te

AKP hükümeti, 6 maddelik açılım yasa tasarısını Meclis Başkanlığı'na sundu.

"Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" isimli tasarı, hükümete açılım kapsamındaki görevleri belirleme, yürütme ve görevlendirme yetkisini veriyor.

Tasarının ikinci maddesi hükümete açılım konusunda her adımı atma yetkisi veriyor.

İkinci maddenin b fıkrasında yurtiçi ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla ortak açılım çalışmaları yapılabilmesine olanak sağlanıyor.

Yasa tasarısıyla hükümete, dağdan inen teröristlerin sosyal yaşama katılım ve uyumu için çalışmaları yürütme yetkisi de veriliyor.

6 maddelik tasarı, hükümete açılım için atılan adımlar hakkında koordinasyonu sağlamak ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapmak sorumluluğunu da veriyor.

Tasarının üçüncü maddesi, açılımda koordinatör kurumun Kamu Düzen ve Güvenliği Müsteşarlığı olmasını öngörüyor.

Tasarının dördüncü maddesi, açılıma ilişkin görevlerin ivedilikle yerine getirilmesini içeriyor. Aynı maddede, görevlilerin açılım yasası kapsamında yapacakları işlerle ilgili idari ve cezai sorumluluk altına girmeyecekleri garantisi getiriliyor.

ulusalkanal.com.tr