Yeni bir dolar kuru şoku yaşanabilir mi? Ekonomist Uğur Civelek'ten kritik açıklama

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da 'Yeni bir kur şoku yaşanabilir mi?' sorusunu yanıtladı. Civelek, "Dalgalı kur sisteminde talimatla kur ayarlanmıyor. Piyasalarda oluyor. Paranın değer kaybetmesi de bir çeşit devalüasyon sayılır. Sadece son 4 yılda olageldiği gibi enflasyon diyoruz, bir kur şoku yaşanmayacağını söylüyoruz ama son 4 yılda hep tersi oluyor. Onun için de bundan sonra olmayacağını söylemek, mümkün değil. Olma ihtimali, olmama ihtimalinden çok daha fazla" dedi

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında "Yeni bir kur şoku yaşanabilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Uğur Civelek, şunları söyledi:

"Yani 'Yeni bir kur şoku yaşanabilir mi?' diye soruyorsun. Dalgalı kur sisteminde talimatla kur ayarlanmıyor. Piyasalarda oluyor. Paranın değer kaybetmesi de bir çeşit devalüasyon sayılır. Zaten son 4 yıldır abone olduk. 'Bunu değiştirmek için bir şey yapıyor muyuz?' diye soruyoruz, açıklamalara bakıyoruz fazla bir şey yok. Sadece son 4 yılda olageldiği gibi enflasyon diyoruz, bir kur şoku yaşanmayacağını söylüyoruz ama son 4 yılda hep tersi oluyor. Onun için de bundan sonra olmayacağını söylemek, mümkün değil. Olma ihtimali, olmama ihtimalinden çok daha fazla."

ulusal.com.tr

ekonomi ulusal kanal dolar uğur civelek Dolar kuru murat şahin halkın ekonomisi