Kritik HSYK seçimleri

HSYK seçimleri için yargıda kıran kırana bir yarış var. Seçime üç grup katılacak. “Yargıda Birlik Platformu” cemaat grubuna karşı geniş bir çevreyi kucaklamaya çalışıyor. Cemaat ise temkinli, şimdilik bağımsız adaylarla zemin yokluyor. YARSAV da ne cemaat ne hükümet sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

HSYK üyeliği seçim takviminin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla seçim yarışı hız kazandı. 22 kişilik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda 10 üyelik için 12 Ekim’de seçim yapılacak.

Seçimlerde sandık başına gidecek hakim ve savcılar adli yargıdan 7, idari yargıdan 3 ismi HSYK asil üyesi olarak belirleyecek.

Seçime 3 grup katılacak. Yargıda Birlik Platformu, YARSAV ve cemaat grubu ayrı ayrı girecek. Hükümetin hedefi, HSYK’daki cemaat yapısını dağıtmak. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı geniş bir çevre ile temas halinde. Cemaatin tasfiyesi için yüksek yargı mensupları Yargıda Birlik Platformu ile ortak hareket ediyor. Platformun başkanlığını da Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek yürütüyor. Platform 31 Ağustos günü adaylarını basına tanıtacak.

Bir diğer grup da HSYK’ya hakim olan cemaat yapılanması. Cemaat şuana kadar bir liste açıklamadı. Bağımsız adaylarla yargı mensuplarının nabzını yokluyor. Kulislerde HSYK 2. Dairesi Başkanı Nesibe Özer, HSYK üyeleri Teoman Gökçe ve Ahmet Berberoğlu ile eski Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe Neşe Gül’ün aday olacağı konuşuluyor. Ancak son anda cemaat yapılanmasını bir liste çıkarması bekleniyor.

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası da “ne cemaat ne hükümet” sloganıyla seçim çalışmalarını yürütüyor.

YARSAV Başkanı Murat Arslan, Yargıda Birlik Platformunun adaylarını değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

hsyk seçim Resmi Gazete