Yunanistan'da yaklaşık 22 bin mülteci sınır kapılarında bekliyor

Makedonya'ya geçmek için Yunanistan'ın İdomeni ve diğer sınır noktalarında sıkışıp kalan binlerce mülteci bekleyişini sürdürüyor. Türkiye ise Ege'de güvenliği olağanüstü seviyeye çıkardı. Operasyonları arttıran Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1 filikaya 49 kişi binerek kaçmaya çalışan mülteci grubu yakalandı.

Yunanistan'da yaklaşık 22 bin mülteci sınır kapılarında bekliyor

Makedonya'nın sınır kapılarını kapamasıyla çok sayıda mülteci Yunanistan'ın İdomeni köyünde kaldı. İdomeni köyündeki mülteciler zor şartlar altında sınır kapılarının açıklamasını bekliyor.

Yunanistan'da, sınır kapılarında bekleyen yaklaşık 22 bin mültecinin olduğu belirtiliyor. Yaz ayları ile birlikte bu sayının 100 bine kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Avrupa Birliği'nin mültecilere yönelik tutumunu eleştirdi. Mülteci sorunun ülkesinin gücünü aştığını söyledi.

Türkiye ise Ege'de güvenliği olağanüstü seviyeye çıkardı. Devriyeleri arttıran Sahil Güvenlik Komutanlığı yine olası bir mülteci faciasına engel oldu. Ölüm pahasına 1 filikaya 49 kişi binerek kaçmaya çalışan mülteci grubu yakalandı.

Gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, 26'sı çocuk 49 kişinin tıklım tıklım bindiği seyir halindeki filikayı yakaladı. Sahil Güvenlik Botları ile durdurulan filika güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Mültecilerin hayatlarını hiçe sayarak çıktığı ölüm yolculuğu görenleri şaşkına çevirdi.

Aydın'ın Didim İlçesi'ne bağlı Tekağaç yakınlarında seyir halindeyken yakalanan teknede 13'ü kız, 13'ü erkek 26 küçük çocuk ve 23 yetişkin Suriyeli işlemleri tamamlandıktan sonra salıverildi.

Ege Denizi'ne Yunanistan'a kaçma hayaliyle çıkılan yolculuklarda çok sayıda mülteci hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr