AYM Başkanı'ndan Yargıtay Başkanı'nın o çıkışına yanıt

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Yüce Divan görevi Yargıtay'a verilsin" çıkışına Yüce Divan görevini yapan Anayasa Mahkemesi'nin başkanınından yanıt geldi. AYM Başkanı Zühtü Aslan, "Bu Türkiye'nin bugünkü meselesi değil" dedi asıl sorunun yargıya güven olduğunu belirtti.

AYM Başkanı'ndan Yargıtay Başkanı'nın o çıkışına yanıt

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Yüce divan görevi bize verilsin" açıklaması yargı cephesinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yüce Divan görevini yürüten Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı Zühtü Aslan, Cirit'e yanıt verdi.

"Bu görüşe saygı duyuyoruz. Yargıtay Başkanımızın görüşüdür. Ama bu Türkiye'nin bugünkü meselesi değildir. Yargının güncel bir meselesi de değildir. Bu tamamen Anayasa koyucunun takdirindedir. Anayasa koyucu, yani Meclis iradesi bunu Anayasa Mahkemesine vermiştir. Biz de en iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz."

Arslan, bu tartışmanın şu anda hiçbir pratik anlamı olmadığını söyledi. Temel meselenin Türkiye'de yargıya güvenin yeniden tesis edilmesi olduğunu belirtti. Zühtü Aslan, "Yüce Divan meselesi, Yüce Divan'ın Anayasa Mahkemesi'nde ya da Yargıtay'da olup olmadığı meselesi şu anda akademik bir tartışma konusu olabilir ancak pratik bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr