İnternette sansür dönemi

İnternete ağır sansür koşulları getiren yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, tartışmaları ve itirazları da beraberinde getirdi. Yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek. Özel hayatın gizliliği hakkını yerle bir eden düzenleme, yurttaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.

AKP'nin sanal ortamda tam denetim kurmasına neden olacak yeni internet yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasanın kabulünün ardından, yasakçı internet düzenlemesine tepkiler yükseldi.

Yasaya göre, internet siteleri mahkeme kararına gerek kalmadan Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından 4 saat içinde kapatılabilecek.

Yasa öyle bir uygulama getiriyor ki 34 milyon internet abonesinin bütün hareketleri izlenebilecek. Dahası abonelerin internet üzerinde hareketleri Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından iki yıllığına kayıt altında tutulacak.

Kullanıcıların hangi sitelere girdiği, sitelerde ne kadar kaldığı, cep telefonlarından hangi uygulamaları kullandığı tespit edilecek.

Yasa bir çok yönden hukuka aykırılıklar taşıyor.

ulusalkanal.com.tr