Milletvekilleri izin almadan konuşamayacak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT CHP’yi karıştırmak için özel ekip kurdu” açıklamasından sonra milletvekillerine demeç yasağı geldi. Grup Başkanvekilleri tarafından imzalanarak milletvekillerine gönderilen genelgede, “izin alınmadan” konuşulmaması istendi.

Milletvekilleri izin almadan konuşamayacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nde “iç huzuru” sağlamak için ilginç bir yönteme başvuruldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra başlayan tartışma ve gerginliğin ortadan kaldırılması amacıyla yapılan olağanüstü kurultay da bu gerginlik ve huzursuzluğa çare olmadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultaydan sonra TBMM’de milletvekilleri ile basına kapalı olarak yaptığı toplantıda “her kafadan bir ses çıkmaması” ve parti disiplinine uyulması uyarısı milletvekilleri tarafından ciddiye alınmadı.

Uyarıya rağmen milletvekilleri hemen hemen her konuda kendi düşüncelerini kamuoyuna açıkladı. CHP liderinin “MİT, CHP’yi karıştırmak için özel ekip kurdu” açıklamasından sonra İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in basın toplantısında “içimiz zaten karışık. MİT’e gerek yok” sözü Kılıçdaroğlu’nun sabrını taşırdı.

CHP lideri grup Başktanvekilleri, akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök’e, milletvekillerinin izinsiz konuşmaması için genelge yayınlamasını istedi. Bunun üzerine 3, grup başkanvekili imzasıyla milletvekillerine “ izinsiz konuşulmaması, demeç verilmemesi, parti aleyhine hareket edilmemesi uyarısı yapıldı.

Milletvekillerinin genelgeye uyup uymayacakları önümüzdeki günlerde belli olacak.

ulusalkanal.com.tr