Erdoğan'dan ''sınır'' açıklaması: Bunu çıkın açıklayın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin "Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarına çekilmeli" çağrılarına yanıt verdi. Anayasa dışına çıkmadığını savunan Erdoğan, "anayasa çerçevesinde davranmadığımızı, hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız, bunu çıkın açıklayın" diye konuştu.

Erdoğan'dan ''sınır'' açıklaması: Bunu çıkın açıklayın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın düzenlediği iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan, CHP ve MHP'den gelen "Anayasal sınırlarına çekilsin" eleştirilerine yanıt verdi.

Erdoğan, eleştirileri sert sözlerle yanıtladı

"Burada kalkıp da bizlere '1071 rakım, oraya çıkmalıdır', buna benzer ifadeleri kullananlar, önce oturdukları sandalyenin sorumluluğunu öğrensinler. Bize kimse nerede oturacağımızın tavsiyesini yapamazlar"

Anayasa dışına çıkmadığını savunan Cumhurbaşkanı, "hangi anayasa maddesini çiğnediğini" sordu.

"Şimdi koalisyon... Ama birileri çıkıyor, Cumhurbaşkanı 'Anayasa'nın çerçevesi içerisinde davranmalıdır' diyor. Bu birilerine diyorum ki anayasanın çerçevesi içinde davranmadığımızı, hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız, bunu çıkınaçıklayın. Anayasa neyi emrediyorsa ben de cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim. Anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar"

ulusalkanal.com.tr

erdoğan Açıklayın