Erdoğan: Şu anda Kandil'e biniyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden temizlendiğini belirterek, "Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Ve Münbiçli Arap kardeşlerimiz de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler. Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz" dedi.

Erdoğan: Şu anda Kandil'e biniyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da partisince Bamyasuyu Mahallesi'ndeki alanda düzenlenen mitinge katıldı. Şanlıurfalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok sığınmacı barındıran kentin vatandaşlarına teşekkür ederek, "Adı gibi insanı da şanlı Urfa. İbrahim Halilürrahman'ın, Eyyüp Nebi'nin şehri Urfa. Daha önce enbiyaların, evliyaların şehri Urfa. Şairler, alimler, sanatçılar şehri Urfa. Bereketin, alın terinin, mücadelenin şehri Urfa. Mazlumlara kucak açan ensar şehri Urfa. Dünyaya kardeşlik nedir, insanlık nedir öğreten Urfa. Sizleri gönülden selamlıyorum Urfa. Bugün yine çok muhteşemsin Urfa. Senin bu sevgin yanımızda olduğu sürece bize durmak, duraksamak yok Urfa. Bugün sizler aracılığıyla Şanlıurfa'nın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Buradan, sınırımızın hemen öte yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimizi selamlıyorum. Şanlıurfa, ülkemizdeki en çok sığınmacı barındıran şehrimiz. Gösterdiğiniz kardeşlik için, ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakârlığı yaptığınızı biliyorum. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı" dedi.

'ŞU ANDA KANDİL'E BİNİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin Cerablus ve Afrin bölgelerinin terör örgütlerinden arındırılıp, güvenli hale getirildiğini ifade etti. Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar yürütüldüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütünden, bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken, orada kendilerini güvende hissetmeyenler bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar. Türkiye önce Cerablus'tan El Bab'a olan kısmı, sonra da Afrin'i güvenli hale getirdi. Bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü. Cerablus'a döndü, şimdi Afrin'e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz. Ve Münbiçli Arap kardeşlerimiz de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler. Aynı şekilde İdlib'de oluşturduğumuz 12 gözlem noktası ile bu bölgenin de güvenli hale gelmesi yolunda adımlar atıyoruz. Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil'e biniyoruz. İlk operasyonumuzun 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki bunların lider takımını hallettik."

pkk kandil operasyon