Direniş medyası

İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği 8’inci genel kurul toplantısı İran'da başladı. Genel Kurul'da Batı merkezli haberlerin bölge için yıkım getirdiği kaydedildi ve "direnen medyaya" vurgusu yapıldı.

35 ülkeden 220 radyo ve televizyon kanal yöneticisinin katıldığı İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği 8. Toplantısı, İran’ın başkenti Tahran’da başladı.

Genel kurul toplantısının bu yılki onur konuğu Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki. Açılışta konuşan Maliki, bölgedeki teröre ve destekçilerine karşı mücadelede basının önemine vurgu yaptı.

Maliki, Batı merkezli yalan haberciliğin bölge halklarının gözünü kör ederen bir psikolojik savaş yürüttüğünü söyledi. Irak ve Suriye’nin askeri ve medya alanlarda sağladığı başarıların bölge için hazırlanan birçok yıkım projesini altüst ettiğini vurguladı.

Toplantıya geniş bir heyetle katılan Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zuabi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye’nin sadece silahlı değil, ekonomik, siyas ve kültürel saldırılarada mağruz kaldığını ifade eden Zuabi, halkımızın birliği sayesinde, direniş bayrağı Suriye’de düşmeyecek dedi.

Suriye Enformasyon bakanı Ümran Zuabi, Suriye ve Türkiye halklarının Erdoğan ve AKP hükümetinin politikalarına rağmen dost ve kardeş olduğunu vurguladı.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr