Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti büyüyor. PKK'nın dağa kaçırdığı çocukları için HDP İl Binası önünde başlattıkları mücadeleye bir aile daha katıldı. Nöbette bugün şehitler için saygı duruşu da yapıldı.

Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

PKK'ya karşı bayrak açan Diyarbakır annelerinin mücadelesi büyüyor. Bir aile daha evlat nöbetine katıldı.

Annelerin, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocukları için HDP İl Binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları nöbet sürüyor.

Hamri Turan, 5 yıl önce lise birinci sınıftayken dağa kaçırılan kızı için nöbete başladı.

Hamri anne Kürtçe yaptığı açıklamada, "Kızımın geri gelmesini istiyorum. Bu nedenle geldim. Kızımı HDP'den istiyorum. Buradan ayrılmayacağım kızım gelene kadar. Bu anneler gibi ben de kızım için buraya geldim." dedi.

Evlat nöbetinde bugün şehitler için saygı duruşu da yapıldı. İdlib'de ve Van'daki çığ felaketinde şehit olan askerler, güvenlik korucuları, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri ile yurttaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Aileler adına açıklama yapan baba Fahrettin Akkuş, şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Tek amaçlarının evlatlarına kavuşmak olduğunu vurgulayan Akkuş, bu amaca ulaşıncaya kadar da nöbeti sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır hdp