Filistin'de son durum

Bu sabah ateşkes haberiyle uyanan Filistinliler yine hayal kırıklığına uğradı. 72 saatlik insani ateşkes henüz 2 saati doldurmadan bozuldu. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine topçu atışıyla başlayan saldırılarda en az 50 kişi öldü, 220 kişi de yaralandı. Mısır hükümetinin kalıcı ateşkes için arabuluculuk girişimleri de suya düştü. İsrail Kahire'de düzenlenecek müzakerelere katılmayacağını açıkladı.

Filistin'de son durum

Filistin'in ateşkes ümitleri yine kana bulandı. 72 saat sürmesi planlanan insani ateşkes henüz 2inci saatini doldurmadan, İsrail ordusu ve Hamas arasında çatışmalar patlak verdi..

İsrail'in Refah'a topçu atışına Hamas roket fırlatarak karşılık verdi. Filistin Sağlık Bakanlığı saldırılarda 50'den fazla Filistinli'nin öldüğünü, 220 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ateşkesi Hamas'ın bozduğu iddia edildi. Hamas'ın ateşkes başladıktan bir saat sonra iki İsrail askerini öldürdüğü, bir askeri de kaçırdığı belirtildi. Kaçırılan askerin İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un İngiliz asıllı kuzeni Hadar Goldin olduğu öne sürüldü.

Hamas ise, ateşkesi İsrail ordusunun ihlal ettiğini açıkladı. Hamas, İsrail ordusunun birliklerini Refah bölgesinde ilerleterek, tünel arama bahanesiyle konutları yıktığını ve sivillere ateş açtığını iddia etti.

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalar, Mısır hükümetinin kalıcı ateşkes için arabuluculuk girişimleri de sekteye uğrattı.

İsrail, Kahire'de yürütülecek müzakerelere katılmayacağını bildirdi. Filistin kanadı ise "durum ne olursa olsun Cumartesi günü Kahire'de olacaklarını" açıkladı.

7 Temmuz'dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 500'ü, yaralılar 8 bin 600'ü geçti.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin gazze