Akıncı Üssü davasında sona gelindi

15 Temmuz’da FETÖ’cülerin komuta merkezi haline getirdiği Akıncı üssü davasında sona gelindi. Sanıkların son sözlerini almaya devam eden mahkemenin kararını yarın açıklaması bekleniyor. Organize şekilde ortak dil kullanan sanıklar, çöken örgüte moral verebilmek için ilginç söylemlerde bulundu. FETÖ'nün sivil imamlarından Harun Biniş, FETÖ elebaşı Gülen’in soyadına atıf yaparak, “Son gülen asıl gülen olacak” ifadelerini kullandı.

Akıncı Üssü davasında sona gelindi

Akıncı Üssü davasında gözler artık kararın açıklanacağı ana çevrildi. Darbecilerin mahkemede çöken örgüte moral vermek ve itirafçıları önlemek için söylediği son sözleri ise dikkat çekti.

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminde FETÖ’cülerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı davasında 6’sı firari 475 sanık yargılanıyor. Davada örgütün sivil imamları da yer alıyor. Mütalaasını açıklayan savcı sanıklara “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “kasten öldürme” suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış ve 4 bin 120 yıla kadar hapis cezası istedi.

Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada artık son aşamaya gelindi. Mahkeme heyeti sanıkların son sözlerini almaya başladı. Son sözlerin ardından mahkeme heyetinin 6 Kasım’da kararını açıklaması bekleniyor.

Ancak darbecilerin duruşmadaki son sözleri örgütün yeni bir taktik izlediğini gösterdi. Darbeciler duruşmada sık sık mahkeme heyetini hedef aldı. Adil yargılama yapılmadığını iddia etti.

FETÖ'nün bir diğer taktiği de savunmalara yansıdı. Binlerce yıl hapsi istenen örgüt üyeleri çöküşü gizlemek ve sanıklar arasındaki çözülmeyi önlemek için güçlü propagandaya başvurdu. Darbe girişimini Akıncı’dan yöneten sivil imamlardan Harun Biniş son sözünde FETÖ elebaşının soyadına atıfta bulunarak, "Şu an için son sözümü söylemiyorum. Son gülen asıl gülen olacak” ifadelerini kullandı.

Önceki savunmalarında Harun Biniş ile Akıncı’ya arsa bakmaya gittiklerini öne süren sivil imamlardan Kemal Batmaz’dan da benzer açıklama geldi. Batmaz son sözünde, “Ben yolun başındayım, yolun başında olanların son sözü olmaz” ifadelerini kullandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünü vuran eski Üsteğmen Mehmet Yurdakul, Akıncı’ya terörle mücadele harekâtı için gittiğini iddia etti. Yurdakul, “Bunlar benim son sözlerim değil. Son sözlerimi mahkeme heyetinin gözlerinin içine bakarak söyleyeceğim” şeklinde konuştu.

Akıncı’dan bombalama talimatını pilotlara aktaran eski Pilot Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz da, “Son sözü inşallah başka zaman başka yerde söyleyeceğiz” dedi.

fetö