Pasaport başvurusu yakalattı

Başbakanlığı dönemimde Erdoğan'ın ofisi ve konutuna dinleme cihazı koydukları iddia edilen iki polis Romanya'da yakalandı. Polislerin, yanlarına almak istedikleri eşleri için pasaport başvurusu yapınca yakalandıkları ortaya çıktı.

Pasaport başvurusu yakalattı

Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı yerleştirdikleri iddiasıyla aranan 2 istihbaratçının Romanya'da yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin böcek davası kapsamında haklarında yakalama kararı verdiği eski istihbaratçılar İlker Usta ve Sedat Zavar Macaristan'dan Romanya'ya geçerken yakalandılar.

Şüpheli iki istihbaratçının eşleri pasaport başvurusu yapınca zanlıların yurt dışında oldukları anlaşıldı. Harekete geçen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi gerekli yazışmaları yaparak zanlıların yakalanmasını istedi. Romanya, gözaltına aldığı polisler için Türkiye'den bilgi ve belge istendi.

Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın çalışma ofisi ve resmi konutuna dinleme cihazı koydukları iddia edilen Zavar ve Usta'nın yakalanmasının ardından Türkiye iki şüphelinin iadesi için harekete geçti.

Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Kırmızı bülten çıkarılacak.

ulusalkanal.com.tr