İki öğretmene şok soruşturma!

Öğrencilerine kitap önerdi, hakkında soruşturma açıldı. Antalya'da Ş. Y adlı öğtemen, Turgut Özakman'ın ’Şu Çılgın Türkler’ ve ’Diriliş’ romanlarını önerince hakkında soruşturma açıldı. M. A adlı bir başka öğretmen hakkında da "siyasi içerikli konuşma" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İki öğretmene şok soruşturma!

Antalya'da bu kadar da olmaz dedirten bir olay yaşandı.

Antalya'nın Muratpaşa İlçeşinde 75’inci Yıl Cumhuriyet Lisesi’nde felsefe ve tarih derslerine giren iki öğretmen hakkında isimsiz ihbar yapıldı. Ardından soruşturma açıldı. Gerekçe ise derste siyaset konuşmak, Gezi olaylarına destek vermek ve

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi öğretmeni Ş.Y'nin öğrencilere siyasi içerikli kitap önerdiği öne sürüldü. Soruşturmaya konu kitaplar arasında Turgut Özakman’ın ’Şu Çılgın Türkler’, ’Diriliş’ ve ’Cumhuriyet’, Attila İlhan’ın ’Gazi Paşa’, ile İlhan Selçuk’un ’Yüzbaşı Selahattin’in Romanı’ bulunuyor.

Aynı okuldaki felsefe dersi öğretmeni M.A. hakkında da, derste Gezi olaylarına destek verdiği, sınıflarda bu yönde açıklamalar ve siyasi içerikli konuşmalar yaptığı iddiasıyla benzer soruşturma başlatıldı.

İki öğretmenin üyesi olduğu Eğitim İş soruşturmalara tepki gösterdi. Şube Başkanı Mehmet Balık, "öğretmenlerimiz birinci görevi Cumhuriyet'i anlatmak" dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise, devlet memurlarının siyaset yapmasının yasak olduğunu ve şikayet varsa bunun değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

antalya öğretmen soruşturma kitap Diriliş şu çılgın türkler gazi paşa