Trump Pentagon'a savaş açtı

ABD seçim yarışı kızışıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon'a meydan okudu. Pentagon'un tek amacının savaş olduğunu söyleyen Trump, "Askerler beni seviyor" dedi. Yeniden seçildiği takdirde Pentagon ile ilişkilerin farklı olacağını ifade etti.

Trump Pentagon'a savaş açtı

Amerika Birleşik Devletleri'nin iç siyaseti hareketli. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için adaylar tüm kozlarını oynuyor.

Yeniden aday olan mevcut ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon'a savaş açtı.

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Trump, ölen Amerikan askerleri hakkında iki yıl önce "beceriksizler" dediği iddiasını bir kez daha yalanladı.

Pentagon'un kendisini sevmediğini söyleyen Trump, "Amerikan askerlerinin kendisini çok sevdiğini" kaydetti.

Dünyaya yayılmış ABD askerlerinin geri çekmek için verdiği mücadelenin Pentagon tarafından engellendiğini belirtti. Tekrar seçilmesi halinde Pentagon ile ilişkilerin farklı yürüteceğini ilan etti.

Trump, 3 Kasım'daki Başkanlık seçimlerinde Demokrat Rakibi ve ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a da sert eleştirirler yöneltti. Biden'ı "Çin yanlısı" olmakla itham eden Trump, "Biden seçilirse, ekonomi çöker." dedi.

Pentogon'un açıkça desteklediği Biden'a en çok tepki gazilerden geliyor. Demokratların adayına daha önceki ziyaretlerinde Irak ve Afganistan'da görev yapan gaziler sert tepki göstermişti.

3 Kasım'da yapılacak seçimlerde Trump ve Biden çekişmesi anketlere de yansıyor. İki adayın katılacağı tartışma toplantısı sonucu ABD'lilere soruldu. Ankete katılanların yüzde 47'si tartışmayı Trump'ın kazanacağını söyledi. Biden'a verilen destek ise yüzde 41'lerde kaldı.

ulusal.com.tr

abd donald trump pentagon