ABD, Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor

"Amerika, PYD’yi Cerablus’a yerleştirmek için Türkiye’yi ikna etmeye çalışıyor... " Ulusal Kanal’ın ulaştığı üst düzey askeri yetkililer, "ABD bizi ikna etmeye çalışıyor ama ikna edemeyecek. İkna olmayacağız" dedi. Üst düzey yetkili, “Hem siyasi hem de askeri kanat bu konuda kararlı. Cerablus bizim kırmızı çizgimiz, PYD girerse vururuz” açıklaması yaptı.

ABD, Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor

Amerika Cerablus’a PYD’yi yerleştirmek için bastırıyor, Türkiye ise ikna olmama konusunda kararlı.

ABD, PKK/PYD önderliğinde oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerini harekete geçirmeye hazırlanıyor. Plana göre Amerika, SDG’yi önce IŞİD’in kalbi Rakka’ya sürecek. Ardından da Türkiye’nin kırmızı çizgim dediği Cerablus’a yönlendirecek.

Cerablus’a operasyon yapılmasına ise Türkiye net bir tavırla karşı çıkıyor.

Suriye Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci Ulusal Kanal’a, ABD’nin söz konusu plan için Türkiye’yi ikna etmeye çalıştığını söylemişti.

Bilgi doğrulandı. Ulusal Kanal’ın üst düzey askeri yetkililerden edindiği bilgilere göre, Türkiye kırmızı çizgisinden vazgeçmeyecek.

"Amerika bizi ikna edemeyecek, ikna olmayacağız” diyen üst düzey yetkili, kırmızı çizginin korunması konusunda hem askeri kanadın hem de siyasi kanadın kararlı olduğunun altını çizdi.

Yetkili, “PYD Cerablus’a bir operasyona kalkışırsa, müdahale ederiz” açıklaması yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Amerika Birleşik Devletleri