Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana Salı gününe kadar süre

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana Salı gününe kadar süre

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk kez toplanan Parti Meclisi toplantısında konuştu.

İŞTE CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

KAMER GENÇ'İN VEFATI

Doktorlar bir kaç saat içinde hayatını kaybedebilir demişti. Öyle de oldu. Dik duruşu vardı. En renkli siyasetçilerden birisiydi. Nazım'ın rüzgara karşı yürüyen pozu var ya o da siyasette ruzgara karşı yürüyordu. Acılarımıza sürekli farklı anlamlar katarak devam ettirebiliriz. Tıpkı Uğur Mumcu gibi. Onu da hiç bir zaman unutmayacağız.

Bu ülke bize altın tepside sunulmadı. Ulusal kurtuluş savaşından doğduk. Yeni bir devrim yarattık. Babalarımızın devrimiydi. Cumhuriyeti kurarken bütün mazlum ülkelere örnek olduk. Eğer uygarlığı yakalayacaksak, emekti, işçilerdi, merdiven altında çalışan işçilerdi. Bunların bir araya gelip hak talep etmesi gerekiyordu. Ve bunun önünü açtık. Sendikalar kurduk. Sosyal demokrasiyi getirdik. Fakat henüz daha özgürlüçü demokrasi konusunda sınıfta kaldık. Bir Türlü mezun olamıyoruz.

Çağdaş uygarlığa nasıl ulaaşacağız? Bir hak talebine karşı o kişinin ağzını mı bantlayacağız. Bizim dördüncü devrime ihtiyacımız var. Özgürlükçü devrime ihtiyacımız var.

4 saat bir beldeyi sususz bırakan başkanın istifasını düşünün ama bir de başkenti 15 gün susuz bırakan bir belediyeyi düşünün.

Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi kim getirebilir? Kendi içinde demokrasi olmayan bir parti özgürlük getirebilir mi? Evinin içinde özgür olmayan bir kadın dışarıda özgür olabilir mi?

Ülkemiz demokrasi açısından kan kaybediyor. Bütün uygar dünyanın sorunu haline geldi Türkiye'ye. Ne olacak Türkiye'ye diye. Bir ülkenin başkan yardımcısı Türkiye'ye gelip demokrasinin erdeminden söz ediyorsa düşünmemiz lazım.

Hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünmesi gerekiyor.

AKP'nin demokrasiyi getirmek gibi bir niyeti de yok zaten. Kendi ülkenize demokrasiyi getiremiyorsanız bir korku egemense toplumda, sokaktaki insan nefes alamıyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Bizim görevimizin ağırlığı burada ortaya çıkıyor. Özgürlükçü demokrasiyi getirmek kolay mu? Bedel ödenmeden demokrasi gelmemiştir. 1789'dan günümüze kadar bakın. Bedeller ödenecektir de. Halkımın şunu bilmesini isterim, o bedelleri ödemeye hazırız.

"CUMHURBAŞKANI İLE ÖZEL BİR TARTIŞMAMIZ VAR"

Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızda özel bir tartışma var. Geçen gün muhtarlarla buluşmasında kullandığı sözleri ben utandığım için kullanamıyorum. Kişi kendi iç dünyasında nasılsa o diline vurur. Aslında bu zatın asıl karın ağrısını ortaya koyarım ama ben bu konuları açıklamaktan utanıyorum diyor. Sana salı gününe kadar süre. Hepsini açıkla. Tek tek belgeleriyle. Konuşurken karından atma yok. Açık ve net tüm belgeleriyle ortaya koyacağım. Karın ağrısı çekme salı gününe kadar açıkla. Bakarsın salı günü ben de sana teşekkür ederim. Ama açıklamazsan hepsinin cevabını alırsın.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu