Zarar gören çiftçiye borç erteleme

Bu yıl kuralık, don ve sel gibi doğal afetler çiftçiyi zor durumda bıraktı. Tarım Bakanı Mehdi Eker, afetlerden oluşan zararlar nedeniyle çifçilerin borçlarının bir yıl erteleneceğini söyledi. Tarım Bakanı Eker ayrıca kuraklık nedeniyle suyun verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

Zarar gören çiftçiye borç erteleme

Tarım Bakanı Mehdi Eker, kuraklık ve don gibi doğal afetlerin tamamında oluşan zararlar için çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle erteleneceğini söyledi.

Bu yıl don, dolu ve fırtınadan, fındık, kiraz, kayısı, karpuz gibi bir çok ürün etkilendi. 900 bin üretici doğal afetlerden çeşitli düzeylerde etkilendi. 17.6 milyon dekar arazide doğal afetler nedeniyle hasar meydana geldi.

Üreticilerin karşılaştığı zarar nedeniyle Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.

Tarım Bakanı Eker, "hasar tespit raporlarına göre yüzde 30 zarar görenler, borcu varsa, 1 yıl süreyle ertelenecek." dedi. Bakan Eker, "bu kesimin toplam tarımsal kredi bakiyesinin 6.5 milyar lira civarında" olduğunu söyledi.

Tarım Bakanı ayrıca kuraklık tehdidi konusunda uyardı, "suyun verimli kullanılması gerektiğini" belirtti. Eker tasarruf kapsamında "damla sulama ve yağmurlama sulama sistemlerini destekleme kapsamına aldıklarını" belirtti.

ulusalkanal.com.tr