Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı

Dünyada koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 10 bini aştı. İtalya, ölü sayısında Çin'i geride bıraktı. İspanya’da da hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 49’a yükseldi. Kovid-19 bulaşan kişi sayısı ise 246 bin 494 oldu. Verilere göre, 88 bin 485 kişi de iyileşti.

İtalya'da 21 Şubat’ta ortaya çıkan salgında bilanço ağırlaşıyor. Ülkede koronavirüsten ölenlere 427 kişi daha eklendi. Yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 405’e çıktı. İtalya bu sayıyla Çin'i geride bıraktı. Ölenler ve iyileşenler dâhil edildiğinde İtalya’da Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı 41 bin 35… İyileşenlerin sayısı ise düne göre 415 artışla 4 bin 440’a çıktı.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle “en fazla ölümün kayda geçtiği üçüncü ülke” olan İran'da ise bin 433 kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar virüs nedeniyle tedavi gören 6 bin 745 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildi. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, halkın uyarılara uyması ve kendilerine destek vermesi halinde salgını 2 haftada yenebileceklerini vurguladı.

İspanya’da 1 günde 235 kişi koronavirüsten öldü. Can kaybı bini geçti. Toplam vaka sayısı 2 bin 833 artarak 19 bin 980'e ulaştı.

Fransa’da koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 372'ye, vaka sayısı 10 bin 995'e ulaştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, salgınının yol açtığı krizin daha başında olduklarını söyledi. Sokağa çıkmaya getirilen iki haftalık kısıtlamanın uzatılması bekleniyor.

İngiltere'de virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 144 oldu. 14 bin 250 kişiye ise yapılan test pozitif çıktı. Ülkede koronavirüsle mücadele için 65 bin emekli sağlık çalışanı göreve çağrıldı.

Fas virüs sebebiyle OHAL ilan etti. Belirlenen bazı sektörlerde çalışanlara dışarı çıkma izni verileceği kaydedildi. 2 kişinin yaşamını yitirdiği Fas’ta vaka sayısı 63…

Öte yandan Romanya hükümeti, koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemlere uymayan ve bu nedenle bir başkasına virüs bulaştırıp ölümüne yol açanlar için 15 yıl hapis cezası verileceğini duyurdu.

Singapur'da da virüsle mücadele kapsamında radikal önlemler alındı. Ülkede sokakta olanların vatandaşlıktan çıkarılma yaptırımıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs