Trakya Emek Kurultayına hazırlanıyor

Ulusal Kanal Trakya Temsilciliğinin düzenleyeceği Emek Kurultayı çalışmaları hız kazandı.

Trakya Emek Kurultayına hazırlanıyor

22 Aralık Pazar Günü yapılacak olan Emek Kurultayına Bilal Çetintaş Kristal İş Sendikası Başkanı, Atilay Ayçin Hava İş Sendikası Eski Başkanı, Osman Gürsü Tez-Koop İş Sendikası Başkanı, Mürsel Türkkan Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı, Yıldırım Koç Aydınlık gazetesi yazarı konuşmacı olarak katılacak. Kurultayı Ulusal Kanal İşçi Sendika Danışmanı Erdal Demirkan yönetecek. Çorlu Belediye Düğün Salonunda yapılacak kurultay’ın afişlerini asan Çorlu Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Cemal Dalar Aydınlık Gazetesine konuştu. “kurultay Afişlerini asıyoruz. Bu kurultay işçi sınıfı için önemlidir. Trakya”daki işçilerimizi kurultaya katılmaya bekliyoruz.” Dedi.

Emek Kurultayına tüm işçiler katılsın.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan 2002 seçimlerinde milletvekili olan şu anda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Erdoğan Kaplan kurultayı Aydınlık Gazetesine değerlendirdi. “Bu kurultayı düzenleyenlere öncelikle teşekkür ediyorum. Emek kurultayı tüm işçi kardeşlerimize, sendikalarımıza, demokratik kitle örgütlerine hayırlı olmasını diliyoruz. Bende Pazar günü işçi kardeşlerimizle birlikte emek kurultayında olacağım” dedi.

İşçiler, “Emek Kurultayında Olacağız.”Dedi.

Fabrikaya giden işçiler ile servis duraklarında konuştuk. İşçiler sorunlarını Aydınlık Gazetesine anlattı, İşçilerden Tekstil işçisi Durmuş Karabulut, Trakya’da böyle bir kurultayın yapılması bizler için gerçekten çok önemli. Bizim sorunlarımızı anlatmakla bitmez,” dedi. Metal işçisi Hayri Vatansever ise “emekli yaşımız 65’ yaşına yükseltildi. Biz buna mezarda emeklilik diyoruz. Milletvekillerinin emeklilik durumları düşürülürken bizimki yükseltiliyor. Kurultaya katılacağım. İşçi Arkadaşlarımızı da kurultaya çağırıyoruz.”dedi. Deri İşçisi Alaadin Yılmaz “ Taşeron sistemi başa bela, her yerde yaygınlaştırıldı. Bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Bizler işçiler olarak bazı mevcut haklarımızı da bilmiyoruz. Bu kurultay bize hem yol gösterecek. Hem de bilmediklerimizi öğretecek. Bu sebeple 22 Aralıktaki Emek Kurultayında olacağız.”dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal işçiler trakya emek kurultayı