Bekir Coşkun'dan CHP'ye ağır eleştiri

Sözcü gaztesi yazarı Bekir Coşkun CHP Genel Merkezi'ni topa tuttu. Coşkun köşesinde "CHP, Türkiye’nin bu hale gelmesinde AKP’den daha çok sorumlu. CHP'nin muhtemel yeni görevi Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya oturtmak…" diye yazdı.

Bekir Coşkun'dan CHP'ye ağır eleştiri

Yerel seçimlerden sonra CHP'ye gönül vermiş aydınlar partiyi ağır sözlerle eleştirdi. Sözcü gaztesi yazarı Bekir Coşkun CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

"CHP, Türkiye’nin bu hale gelmesinde AKP’den daha çok sorumludur… Çünkü cumhuriyetimizi koruma görevi AKP’nin boynunda değildi…Sayısız uyarılarımız işlerine gelmedi…"

Kızdılar…Milletvekili maaşını cebine indirip, parti etiketi ile restoranlarda ahkam kese kese…AKP on bir yılda ne kadar yıktıysa laik rejimi, CHP on bir yılda o kadar sahte demokrasinin fotoğraf tamamlayıcısı olarak orada oturdu…

Bekir Coşkun CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecindeki rolü ile ilgili de çarpıcı bir yorum yaptı.

"Muhtemel yeni görevi:Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya oturtmak… Abdullah Gül Başbakan, inşallah…İlk genel seçimde CHP’nin oy oranı yükselir; 28.5…Atatürk’ün partisisin…Tırnağı olamadın…"

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil de 11 Nisan günü yazdığı yazıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti.

"Kalkarsın şöyle sersemlemiş halde yerden, yahu nasıl oldu da etrafıma bu kadar liboş toplandı diye, kendine sorabilirsin mesela... Hangi akıl hocaları, hangi çıkar hesaplarıyla, beni fetocularla cankuş yaptı diye, merak edebilirsin. Akp’nin kullanılmış kâğıt mendil gibi fırlatıp attığı dönek, fırıldak, ikinci cumhuriyetçi gazteciler, şimdi niye beni alkışlıyor, benim bu utanmaz heriflere itibar etmem Mustafa Kemal’in partisine yakışıyor mu diye, sorabilirsin. Her şerde bi hayır vardır... Umarım, o yumruğu boşuna yememiş olursun."