Kan donduran savunma!

İnsan hayatının ne kadar değersiz olduğu Kocaeli'ndeki Yunus Eser davasıyla bir kez daha gözler önüne serildi. İşitme engelliler okulunda elektriğe kapılıp ölen 13 yaşındaki Yunus Eser ile ilgili tazminat davasında savunmalar alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü Yunus için “Yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı” diyerek kendini savundu.

Kan donduran savunma!

İşitme engelli çocuğun ölümüne ilişkin tazminatdavasında, Milli Eğitim Müdürlüğü şok bir savunma yaptı. Milli Eğitim “Yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı” diyerek istenen tazminatı fazla buldu.

2 Ekim 2012’de 13 yaşındaki Yunus Eser Kocaeli'deki bir işitme engelliler okulunda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Ne Yunus'un yanında öğretmeni, ne de olay yerinde bir uyarı levhası vardı. Bilirkişi ihmali saptadı ve ailede bunun üzerine kamu kurumları aleyhine 550 bin liralık tazminat davası açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı savunmasında sorumluluğu kabul etmedi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise küçük Yunus'un sağır ve dilsiz olmasına vurgu yaptı, "ölmeseydi bile ailesine maddi ve manevi destekte bulunamazdı" dedi. Kurum bu nedenle, istenen 550 bin TL’lik tazminatın yüksek olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

mahkeme dava savunma tazminat oldu meb elektrik akımı