Neçirvan Barzani: PKK’nın siyasi alanı Kuzey Irak değil Türkiye'dir

PKK ve Barzani arasında ipler yine gerildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "PKK’nın siyasi alanı Kuzey Irak değil Türkiye'dir" dedi. Barzani, PKK'nın, Kuzey Irak’taki statüsünün "misafirlik" olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani: PKK’nın siyasi alanı Kuzey Irak değil Türkiye'dir

Erbil Yönetimi ile PKK arasındaki gerginlik büyüyor. Yıllardır Amerika denetiminde olan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nden beslenen PKK’nın varlığı, artık bölgede de sorgulanır oldu.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK’nın Kuzey Irak’taki statüsünün "misafirlik" olduğunu söyledi.

PKK’nın siyasi alanının Kuzey Irak değil Türkiye olduğunu belirten Barzani “Türkiye ile olan sorunlar çözülünce burada kalanlar da ülkelerine dönecektir” dedi.

Türkiye’deki PKK açılımının başarıya ulaşması gerektiğini belirten Barzani’ye göre; sorunlar Ankara ile diyalog halinde çözülmeli.

Bir süre önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İstihbarat Örgütütü Müsteşarı Mesrur Barzani de PKK’nın Kandil’deki varlığına ilişkin "Burası Irak toprağı ve buradan ayrılmak zorundalar” ifadesini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'deki kantonlarda Barzani kuvveti istemediklerini açıklamıştı.

Erbil ile Kandil arasındaki gerginlik merkezlerinden bir tanesi de Irak'taki Sincar Bölgesi. Bölgede kanton oluşturmak istediğini açıklayan PKK’lılara Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, "Hepinizi öldürürüm" tehdidinde bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Neçirvan Barzani