"Esad giderse kargaşa ortamı artacak"

Amerika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times'ta, "ABD'nin Suriye stratejisinde değişiklik sinyali verdiği" yönünde dikkat çekici bir yazı yayımlandı. Yazıda, Esad sonrası çıkabilecek kargaşa ortamında kaygı duyulduğu ve Batı'nın "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın derhal işbaşından ayrılması" şartından vazgeçildiği belirtildi.

"Esad giderse kargaşa ortamı artacak"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, muhaliflerle Suriye devleti arasında Moskova'da yapılacak toplantıya ılımlı yaklaşması ve ABD'nin son dönemde izlediği politika, "tavır değişikliği" değerlendirmelerine neden oldu. ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times, Obama yönetiminin strateji değişikliği sinyali verdiğini" yazdı.

Gazetede yer alan habere göre ABD, "Esadgiderse kargaşa ortamının artacağından" endişe ediyor. Bu nedenle de Batı, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın derhal işbaşından ayrılması" şartından sessizce vazgeçti.

ABD'yi değişikliğe zorlayan diğer önemli unsurlar "Şam ile muhalifler arasındaki askeri kilitlenme ile IŞİD". Değişikliğin sinyali de "ABD'nin bombardımanda Suriye ordusunu hedef almaması ve diğer militanları IŞİD'e karşı savaşmak için eğitmesi".

Habere göre ABD ve Batı'nın yeni stratejide desteklediği girişimlerden biri Birleşmiş Milletler üzerinden Halep'te ateşkes sağlanması... Diğeri de Ocak ayı sonunda Moskova'da toplanması planlanan Suriye Konferansı.

ulusalkanal.com.tr

esad