HDP tarafından tehdit edildi

Diyarbakır’da tam 7 yıldır PKK’ya karşı eylem yapan baba Ömer Tokay, HDP’nin sözlü saldırısına uğradı. Evinin önünde otururken, HDP gençlik kollarından birisi Tokay’ın fotoğrafını çekip, bölücü terör örgütüne bildireceğini söyledi. Şikâyet üzerine o kişi gözaltına alındı. Ulusal Kanal’a konuşan baba Ömer Tokay, ne olursa olsun eylemden vazgeçmeyeceğini söyledi.

HDP tarafından tehdit edildi

Bundan tam 7 yıl önce yani 2014 yılında Dağkapı Meydanı’nda PKK’ya karşı başlatılan eyleme katıldı. Aradan yıllar geçti. Pes etmedi. Bu kez 2019 yılında Diyarbakır HDP il binası önündeki eylemde yerini aldı.

Adı Ömer Tokay. PKK-HDP iş birliğinde evladı dağa kaçırılan bir baba o. Yıllardır eylemde, sesini duyurmaya çalışıyor.

Baba Ömer Tokay’ın bu direnci HDP-PKK çevrelerinde endişe ve korku yarattı. 2 gün önce Tokay, hem de evinin önünde HDP’nin sözlü saldırısına maruz kaldı.

HDP gençlik kollarına mensup bir kişi önce Tokay’ın fotoğrafını çekti, ardından terör örgütü PKK’ya bildirmekle tehdit etti. Eylemden vazgeçmesini istedi.

Saldırgan gözaltına alındı. Baba, ne olursa olsun oğlunu aramaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Tokay’ın oğlu Mehmet, 2011 yılında Şırnak’ta HDP’nin sözde piknik etkinliğinde kaçırıldı. Götürüldüğünde daha çocuktu yani 14 yaşındaydı. Şimdi 23’ünde.

HABER: LALE DELİDAĞ

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır ulusal kanal