Malatya'da deprem! Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya'da hissedildi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 02:03'te Malatya Pütürge'de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 kilometre olarak açıklandı. Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.Deprem Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya'da da hissedildi (26 Şubat 2020 Kandilli Rasathanesi-AFAD son depremler)

Malatya'da deprem! Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya'da hissedildi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 02:03'te Malatya Pütürge'de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 kilometre olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini ise 14 kilometre olarak açıkladı.

Deprem sonrası Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Malatya Pütürge merkezli 5.1 şiddetinde bir #deprem meydana geldi... Allah tüm afetlerden milletimizi korusun..." ifadelerine yer verildi.

Malatya Valisi Baruş'tan deprem açıklaması

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada olduğunun altını çizen Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz Kale ile Pütürge ilçelerinde ve bağlı köylerinde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

ulusal.com.tr

diyarbakır Elazığ şanlıurfa ​Gaziantep malatya tunceli