Saray'dan seçim rüşveti

Haftasonu yapılacak seçimlerde sandıktan tekrar koalisyon çıkma ihtimali Cumhurbaşkanlığını hareketlendirdi. Saray'ın hedefi 7 Haziran'da AKP'nin oylarının düştüğü 39 ayrı seçim çevresi oldu. Cumhurbaşkanlığı'nın seçilen kişilere 7'şer bin lira seçim rüşveti dağıttığı ortaya çıktı.

Son yıllarda Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığı, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği bu kez 1 Kasım seçimleri için seferber edildi. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre seçimlere az bir süre kala krtik öneme sahip illerde örtülü rüşvet dağıtımına başlandı.

Habere göre Cumhurbaşkanlığına ayrılan örtülü ödenekten, son 2 hafta içinde harcanan para, 7 Haziran seçimleri öncesi toplu açılış ve buluşma adlarıyla yürütülen seçim kampanyasında harcanan parayı 2'ye katladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan tekrar koalisyon çıkma ihtimali üzerine tüm imkanları seferber etti. Amaç, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği 39 seçim bölgesinde milletvekili sayısını arttırmak. Bunun için aracı olarak kullanılan çevreler, Saray'da sürekli toplantlar yapılan seçilmiş muhtarlar oldu.

AKPli belediyelerin de devreye girdiği, halk üzerinde etkisi olan din adamları, tarikat liderleri ve çeşitli cemaatlerin önde gelenleri ile toplantılar yapıldığı ve doğrudan para aktarıldığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri de, Saray'a çağrılan seçilmiş muhtarlardan, geçim zorluğu yaşayan vatandaşların bilgilerini topladı. Muhtarların Saray yetkililerine verdiği isimlere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden doğrudan ödeme yapıldı.

Aydınlık gazetesinin haberini doğrulayan gelişme Kayseri'de yaşandı.

MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz Cumhurbaşkanlığı tarafından seçim rüşveti dağıtıldığını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Cumhurbaşkanlığını vatandaşa seçim rüşveti vermekle suçladı.

ulusalkanal.com.tr