Tarım ve Orman Şurası eylem planı açıklandı

Tarım ve Orman Şurası eylem planıyla 38 eylemin hayata geçirileceği vurgulandı. Yol haritasında küçükbaş hayvancılığın teşvikine değinildi, sürdürülebilir tarım vurgusu dikkat çekti. Planda girdi maliyetleri ise yer almadı. Peki eylem planını ziraatçılar nasıl değerlendiriyor? Haberimizde izleyelim.

Tarım ve Orman Şurası eylem planı açıklandı

Türkiye'nin tarımdaki eylem planına övgüler de var eleştiriler de.

Projeler önce 18-21 Kasım tarihleri arasında yapılan Tarım Şurası'nda masaya yatırılmıştı. O şuranın yol haritası 31 Ocak’ta açıklandı. Eylem planını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı. Plana göre yıl sonuna kadar 16 eylem hayata geçirilecek.

Uzmanlar, açıklanan yol haritasının uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Eylem planında girdi maliyetlerine ilişkin çözüm yollarına yer verilmedi. Uzmanlar, maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini vurguladı, çiftçiyi rahatlatacak desteklerin verilmediğini belirtti.

Eylem planına göre küçükbaş hayvancılığı teşvik edilecek. Dijital ortama geçilecek.

Sürdürülebilir tarım da eylem planında yer aldı. Sürdürülebilir tarımın yapılması için denetimlerin artırılması gerektiğini ifade etti uzmanlar. İstihdam sorununa dikkat çekti.

Bakan Pakdemirli ayrıca “Türkiye’nin sınır ötesi tarımla buluşması lazım” sözlerini kullanmıştı. Uzmanlar bunun yerine Türkiye’deki arazilerin kullanılmasını önerdi.

Ekonomist Hakan Topkurulu ise aynı görüşte değil.

Topkurulu, sınır ötesi tarıma ilişkin örnekler verdi.

ulusal.com.tr

Tarım ve Orman Şurası