Bilgi işlem mercek altında

F tipi örgütün kamu kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları iddia edildi. TÜBİTAK ve KPSS soruşturmalarının da bulunduğu çok sayıda operasyonda yeni bulgulara ulaşıldı.

Bilgi işlem mercek altında

F tipi örgütün Fetullah Gülen'in "devletin kılcal damarlarına sızın" talimatı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

TÜBİTAK ve KPSS soruşturmalarının da bulunduğu çok sayıda operasyonu yürüten emniyet yetkilileri, yeni bulgulara ulaştı. F tipi örgütün kamu kurum kuruluşlarının özellikle bilgi işlem birimlerinde usulsüz olarak yapılandıkları tespit edildi.

Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinin mercek altına alındığı ve incelemelerin bu yönde devam ettiği öğrenildi.

2010 yılındaki KPSS'deki usulsüzlükleri soruşturan emniyet yetkilileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışması neticesinde, 2010 yılına kadar Bilgi İşlem Başkanı olarak görevini yürüten Mustafa Tütüncü'nün de F tipi örgüt tarafından takibe alındığı ve dinlendiği bilgisine ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

kpss tübitak f tipi örgüt