Meclis Başkanlığı seçimi yarın başlıyor! Eğer beklenen olursa...

Koalisyon çalışmaları arka planda yürütülürken, olası koalisyonun provası sayılan Meclis Başkanlığı seçiminde son güne gelindi. Seçimin ilk iki turu yarın yapılacak. Ancak bu iki turda yeni başkanın seçilmesi beklenmiyor. Eğer beklenen olursa, üçünücü ve dördüncü tur için Çarşamba günü beklenecek. Adaylar ise son günde yine destek ziyaretleri ile geçirdi.

Meclis Başkanlığı seçimi yarın başlıyor! Eğer beklenen olursa...

Meclis Başkanlığı seçimiyarın başlıyor. Koalisyon hükümeti için de prova niteliğinde olması beklenen Meclis Başkanlığı seçiminde 4 aday yarışacak.

Meclis Başkanlığı için AKP’den İsmet Yılmaz, CHP’den Deniz Baykal ile MHP’den Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’den Dengir Mir Mehmet Fırat arasında rekabet yaşanacak.

Seçimin ilk iki turu yarın yapılacak. Genel Kurul Saat 15.00'te toplanacak. İlk iki turda adaylardan biri 367 oy alırsa Meclis Başkanı seçilecek. Ancak bu ihtimal oldukça uzak görülüyor.

Üçüncü ve dördüncü turlarda partiler arasında somut ittifak arayışlarının devreye girmesi bekleniyor.

Üçüncü turda adaylar, Meclis salt çoğunluğuna, yani 276 oya ulaşmaya çalışacak. Adaylar yine 276 sayısına ulaşamazsa, en çok oyu alan iki aday 4'üncü tura kalacak. Dördüncü turda en çok oy alan aday Meclis'in yeni Başkanı olacak.

Seçim arefesinde, son destek ziyaretleri de yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Genel Merkez'de kabul etti.

Destek turuna çıkan bir diğer aday da HDP'nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'tı. Fırat Başbakan Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’yla görüştü.

Meclis başkanlığının dikkat çeken konularından biri, CHP'nin adayı Deniz Baykal'ın aynı zamanda geçici başkan olarak seçim oturumunu yönetecek olmasıydı. Antalya'da konuşan Baykal, "Meclis'i yöneteceğini ancak oy kullanmayacağını" söyledi.

AKP’nin adayı İsmet Yılmaz’a ise CHP'den itiraz geldi. Grup Başkan vekili Levent Gök, Yılmaz’ın kabineden ayrılmadan Meclis Başkanlığına aday gösterilmesinin etik olmadığını savundu.

meclis başkanlığı seçimi yarın başlıyor