Japonya'da Eta varyantı paniği

Japonya'da koronavirüsün Eta varyantının ilk vakaları tespit edildi. Mart itibarıyla aşı kartı uygulamasına geçen Danimarka'da ise, koronavirüs önlemlerinin tamamen kaldırılacağı belirtildi.

Japonya'da Eta varyantı paniği

Dünyanın Koronavirüs salgınıyla mücadelesi sürüyor.

Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yeni tip Eta varyantına yakalanan 18 vaka tespit edildiği belirtildi.

Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü ise hastalardan numuneler alındığını ve Eta türünün genetik analizinin yapılacağını açıkladı.

DANİMARKA'DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ TAMAMEN KALKIYOR

Danimarka'da ise koronavirüs önlemlerinin tamamen kaldırılacağı belirtildi. Danimarka, Avrupa Birliği ülkeleri içinde önlemleri tamamen kaldıran ilk ülke olacak.

Mart ayından bu yana uygulanan aşı kartı uygulaması ise restoranlara, spor merkezlerine veya gece kulüplerine girmek için gerekli olmayacak.

Danimarka Sağlık BakanıMagnus Heunicke yaptığı açıklamada, "Aşılar ve tüm Danimarka vatandaşlarının bu kadar uzun bir süre boyunca gösterdiği büyük çabalar, neden güçlü olduğumuzun temelidir" dedi.

200 milyonun üzerindeki nüfusuyla dünyanın en kalabalık 5. ülkesi olan Pakistan'da ise aşılama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar 66 milyon 456 binin üzerinde Kovid-19 aşısı uygulanan ülkede tüm dozların uygulandığı vatandaşların sayısının 20 milyonu geçtiği belirtildi.

Öte yandan bir dini liderin kabrini ziyaret etmek için Ukrayna'ya giden 156 İsrailli'nin kovid-19 hastası olduğu tespit edildi. Aşıya karşı olmalarıyla dikkat çeken Hasidik yahudilerinin uçağa sahte Kovid-19 testiyle bindiği öğrenildi.

# Ukrayna # koronavirüs # vaka # pakistan # Japonya Sağlık Bakanlığı # Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü