AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan seçim iptal başvurusunun reddi sonrası açıklamalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var ekranlarda. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Olay, şudur. Büyükçekmece ilçemiz, bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunmuştur. Bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir daha önceden beri. Buna ilişkin tutuklamalar da var. Gerçekten olay önemli bir olay. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye dönük bir müracatta bulunulmuş ve İlçe Seçim Kurulu bu müracaatı reddetmiştir" dedi

AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan seçim iptal başvurusunun reddi sonrası açıklamalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin Büyükçekmece'de seçimlerin iptaline yönelik başvurusunun reddedilmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

AKP'li Yavuz, şunları söyledi:

"Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var ekranlarda. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Olay, şudur. Büyükçekmece ilçemiz, bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunmuştur. Bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir daha önceden beri. Buna ilişkin tutuklamalar da var. Gerçekten olay önemli bir olay. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye dönük bir müracatta bulunulmuş ve İlçe Seçim Kurulu bu müracaatı reddetmiştir. İlçe Seçim Kurulu'nun kararı üzerine İl Seçim Kurullarına gidilmiş ve İl Seçim Kurul'u da reddetmiştir. Durum, bundan ibarettir. Büyükçekmece dışında buna ilişkin bir talebimiz şu ana kadar sözkonusu değildir."

ulusal.com.tr

AKP ali ihsan yavuz büyükçekmece