Pes artık...

Kurban Bayramı'nın birinci günü yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kurbanlıkları elinden kaçırmamak için hayvanlara yapılan eziyet pes dedirtti. Traktörün arkasında sürüklen mi dersiniz gözü bağlı olduğu için dereye düşen mi? Yoksa bütün uyarılara rağmen rastgele yerlerde ve de çocukların gözü önünde kesilen kurbanlar mı? i

Kurban Bayramı'nın birinci günü yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kurbanlıkları elinden kaçırmamak için hayvanlara yapılan eziyet pes dedirtti. Traktörün arkasında sürüklen mi dersiniz gözü bağlı olduğu için dereye düşen mi? Yoksa bütün uyarılara rağmen rastgele yerlerde ve de çocukların gözü önünde kesilen kurbanlar mı?

Kesilen kurbanların kanları İstanbul Boğazı'nı yine kırmızıya boyadı. Beylerbeyi Sarayı'nın yanında ıslah edilen küçük bir dereden denize dökülen kanlar, denizin rengini maviden kırmızıya çevirdi.

Sivas'ta ise kaçan kurbanlığı yakalama çalışmaları diğer illerden farklı değildi. Ancak sonrasında ortaya korkunç görüntüler çıktı.

Kesilen boğanın başı yere sürter halde bir traktörün vincine takılarak trafiğin ortasından 1 kilometre boyunca sürüklendi.

Her yıl yaşanan bu görüntülerden ders çıkaran olmadı. Samsun'da kurbanlık kesilirken çocukların telefonlarıyla kaydetmeleri dikkat çekti.

Hayvanlara eziyet manzaraları Rize'de de vardı. Sahibinin elinden kaçan dana gözü bağlı olunca dereye düştü.

İki saat mücadelenin ardından uyuşturucu iğne ile sakinleştirililen dana yakalanarak kurban edildi.

Diyarbakır'da ise dikkatsizlik can aldı. Kurbanda kesilmek için alınan bir keçi 6 katlı binanın çatısından atlayarak evlerinin önünde arkadaşları ile oyun oynayan 13 yaşındaki Heval Yıldırım'ın üzerine düştü. Heval Yıldırım müdahalelere rağman hayatını kaybetti.

Ailesi bayramlaşma yerine taziyeri kabul etti.

Bu ibretlik görüntülerin aksine Bursa'da ilginç bir olay yaşandı. Teyfik Gülay 6 ay önce aldığı kurbanlık koçunu kesmeye kıyamadı.

Sahibi koçuna papyon takıp, bayram ziyaretine çıktı. Gülay, kıyamadığı Murat isimli koçu yerine başka bir koyunu kesti.

ulusalkanal.com.tr