Santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesi acilen durdurulmalıdır!

Özelleştirmeye karşı aylardır mücadeleye önderlik eden iki sendika Tes İş ve Maden İş sendikaları son dönemde gündemde olan yolsuzluklara karşı ortak basın metni yayınladı. Basın metni ise şöyle ;

Santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesi acilen durdurulmalıdır!

Behiye Yaraşçı

Son günlerde üst düzey yöneticilerin yakınları hakkındaki operasyonları ibretle izliyoruz.

Henüz mahkeme sürecinde bile olmamasına karşın, kamu vicdanını yaralayan ve akıllarda derin şüpheler ve soru işaretleri bırakan bu yolsuzluk ve rüşvet olayları silsilesinin bir halkasının da bölgemizdeki santral ihalelerinde olmaması için Yeniköy-Kemerköy-Yatağan Termik Santrallerini özelleştirmek amacıyla çıkılan 24 Ocak 2014 ve 10 Şubat 2014 tarihlerinde son teklif verme süresi olan ihaleler acilen iptal edilmelidir.

Altın yumurtlayan tavuk misali devlete sürekli gelir sağlayan kamu kurumlarımız kesinlikle elden çıkarılmamalıdır.

Diğer yandan son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri hakkında Enerji Bakanı Sayın Taner YILDIZ açıklamasında meydana gelen kesintilerin Yatağan'daki bir ünitenin revizyonda olmasından kaynaklandığını belirtmiştir.

Aslında enerji bakanı elimizdeki kamu santrallerinin ne kadar önemli olduğunu itiraf etmiştir.

Elektrik üretiminin özel sektörün insafına terkedilmesi halinde özel tekellerin iktidarları kâr hırsıyla köşeye sıkıştırarak zam talebinde bulunmaları, kabul edilmediğinde de insanlarımızı karanlıkta bırakarak cezalandırmalarında bir sakınca görmeyecekleri ve iktidara taleplerini bu yolla yaptıracakları aşikardır. Tıpkı 2006 Temmuz ayında 13 ilimizi karanlıkta bıraktıkları gibi.

Dolayısıyla 76 milyon insanımızın alın terinin olduğu santral ve kömür ocaklarımızın gerek kamu denetiminde olması gerekse ibretle izlemekte olduğumuz olası ihalelere konu olmaması elzemdir..”

ulusalkanal.com.tr