İzmir'de pankart krizi

İzmir'de eğitimcilerle polis arasında pankart krizi yaşandı. Eğitim-İş'li öğretmenler, Kiraz Çok Programlı Lisesi'nin panosuna "Hırsızlar Gericiler ve Bölücüler Bu Ülkeyi Yönetemez" yazısı astı. Polis yazıyı anında indirdi. Savcılık "suç unsuru yok" dese de, yazı geri asılmadı. Eğitim İş üyeleri olayı protesto etti, bu kez de panoya "Çaldıklarınızı Geri Verin" afişi astı.

"Hırsızlar, Namussuzlar, Gericiler, Bölücüler Bu Ülkeyi Yönetemez." İzmir'deki Kiraz Çok Programlı Lisesi'nin sendika panosuna asılan bu döviz polis zoruyla indirildi.

Okul Müdürü Mehmet Erkut'un talebi üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü polisler eşliğinde okula giderek öğretmen odasındaki dövizleri panodan indirdi.

Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin itirazı üzerine, polisler savcılığı aradı. Savcıya "Hırsızlar gericiler ve bölücüler bu ülkeyi yönetemez" yazısının suç olup olmadığı soruldu.

Savcı "hukuki bir problem yok" dedi ancak döviz yine de yerine asılmadı. Okul Müdürü Mehmet Erkut, Eğitim-İş temsilcisi Abdulkadir Gülnar'ın ifadesini aldı.

Eğitim İş üyeleri pes etmedi. Kitlesel bir eylemin ardından "Çaldıklarınızı geri verin" yazılı afişleri sendika panosuna astı.

Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Profesör Doktor Ömer Lütfü Değirmeci, baskılarla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Bir pankart krizi de Antalya'da yaşandı. Binalarına "Yolsuzluğunuz yoksulluğumuzdur, Hükümet istifa" pankartı astığı için Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık hakkında soruşturma açıldı.

Haber-Kamera : Yalçın Odabaşı-Devrim Dönmez

ulusalkanal.com.tr

izmir Eğitim-İş