Brezilya'da, çocuk işçiler mezarların bakım ve temizlik işlerini yapıyor

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ikinci ülke Brezilya'da, çocuk işçiler mezarların bakım ve temizlik işlerini yapıyor. Yoksul ailelerine yardım etmek için çalışmak zorunda olan çocukların yaşadıkları görenlere hüzünlü anlar yaşatıyor.

Brezilya'da, çocuk işçiler mezarların bakım ve temizlik işlerini yapıyor

Bir yanda salgın diğer yanda yoksulluk... Ailelerine yardım etmek için çocuklar mezarlıkta çalışmak zorunda kalıyor. Burası, Kovid-19 salgının dünyada en çok etkilediği ikinci ülke Brezilya...

Ülkenin en büyük ikinci kenti olan Rio de Janeiro'da çocuk işçiler, salgının gölgesinde mezarların bakım ve temizlik işlerini yapıyor.

Çocuklar önce, temizlik için kimyasal karışım hazırlıyor. Ardından da bu karışımı ellerindeki fırçalarla mezar taşlarına sürüyorlar.

Kimi zaman çocukların bütün bedeni hazırladıkları o karışımla kaplanıyor. Sabahtan akşama kadar çalışan çocuk işçiler, mezarlıkların arasında ekmek parasını çıkarıyor.

Diğer taraftan da salgın tüm hızıyla ülkede yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Son 24 saatte 1184 kişi daha Kovid-19 ile mücadelesinde yenik düştü.

Virüsün ülkede görüldüğü günden bu güne kadar toplam 123 bin 780 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı 4 milyona dayandı.

Ülkenin ticaret merkezi Sao Paulo, salgından en çok etkilenen bölge olarak öne çıkıyor. Nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya, Latin Amerika'da "salgının merkez üssü" olarak nitelendiriliyor.

ulusal.com.tr

brezilya