Yıldırım'dan Bahçeli'ye: Kabinede MHP'liler olsun, iç tüzük ve 367’yi değiştirelim

Başbakan Binali Yıldırım MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “MHP’li isimler kabinede yer alsın, Meclis iç tüzüğünü değiştirelim, 367’yi kaldıralım” teklifini yaptı. Ulusal Kanal’ın AKP’ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Bahçeli bu teklifi büyük ihtimalle kabul edecek; karşılığında da seçim barajının düşürülmesini isteyecek.

Yıldırım'dan Bahçeli'ye: Kabinede MHP'liler olsun, iç tüzük ve 367’yi değiştirelim

Meclis iç tüzüğünün değiştirilmesi önerildi. “367’yi kaldıralım” teklifi yapıldı.

Ulusal Kanal, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki zirveye ilişkin dikkat çeken bilgilere ulaştı.

AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yıldırım, Bahçeli’ye Kabinede MHP’li isimlerin yer almasını önerdi. Kulislere göre de zirvede, 4 MHP'linin kabineye girip girmeyeceği masaya yatırıldı.

Yıldırım’ın zirvede Meclis içtüzüğü ile Anayasa değişikliği için gerekli 367 kuralının kaldırılmasını da teklif ettiği öne sürüldü.

Kaynaklar, Bahçeli’nin yüzde 10’luk seçim barajının düşürülmesi karşılığında Yıldırım’ın teklifini büyük ihtimalle kabul edeceğini belirtti.

Böylece MHP’nin barajın altına düşmekten kurtulacak. Herşey yolunda giderse MHP de uyum yasaları konusunda muhalefet yapmayacak.

Kulislerde iki partinin seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi konusunda anlaştığı iddia ediliyor. Yeni Anayasa’nın 101’inci maddesinde de yüzde 5 oy almış siyasi partilere Cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkı veriliyor.

MHP'nin AKP ile ortaklığından rahatsız olan yalnıca taban değil. Bahçeli'ye yakın bazı Başkanlık Divanı üyeleri de AKP-MHP yakınlığından rahatsız.

Haber: Eray Çelebi

ulusalkanal.com.tr

AKP devlet bahçeli ulusal kanal Başbakan Binali Yıldırım