TSK'nın nakliye ihtiyacını karşılamak üzere şipariş verilen helikopterlerin görüntüsü çıktı

Boeing’e 2006 yılında siparişi verilen "Chinook -CH 47F" ağır nakliye helikopterleri TSK’nın envanterine giriyor. Chinook helikopterlerinden ilkinin görüntüsü ortaya çıktı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak için Boeing firmasına siparişi verilen Chinook helikopterlerinden ilkinin görüntüsü ortaya çıktı.

TSK envanterine girecek ilk Chinook’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye teslim edileceği öğrenildi. İlk siparişi 2006 yılında verilen helikopterlerden geçen günlerde 5 adet daha sipariş verilmesi kararlaştırılmıştı.

Vatan gazetesinde yer alan haberde yeni sipariş taleplerinden 4’ünün Genelkurmay Başkanlığı’na ait olduğu belirtildi. Siparişlerden biri ise Milli Savunma Bakanlığı’na ait. Bakanlığın, helikopteri devlet büyüklerinin faaliyetlerinde kullanması bekleniyor.

VİP olarak sipariş verilen helikopterin zırhlı olarak askeri formatından farklı olarak üretilmesi bekleniyor. Bu helikopterin Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edileceği de iddia edilmişti.

Helikopterler tam teçhizatlı 55 asker taşıyabiliyor. Chinook helikopterlerinin TSK envanterine girmesi ile birlikte, istenilen her alana, her türlü hava koşulunda top, ZPT ve buna benzer silah sistemleri ve personel nakliyesi yapılabilecek. Helikopter gerektiği hallerde mobil ileri mühimmat veya yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verecek.

ulusalkanal.com.tr

tsk nakliye uçağı