Muhalefetin o itirazına ret!

Muhalefet partilerinin tepki gösterdiği İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde usulsüzlük yapıldığına dair itirazları Meclis Başkanlık Divanında reddedildi. Divan'da yapılan oylamada Genel Kurul'daki görüşmelere devam edilmesi kararı alındı.

Muhalefetin o itirazına ret!

Cemil Çiçek başkanlığında toplanan Meclis Başkanlık Divanı, Genel Kurul'daki İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde usulsüzlük yapıldığı ile ilgili başvuruları değerlendirildi.

Divanın muhalefet üyeleri, 1,5 saat süren toplantıda usulsüzlük taleplerini yineledi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Genel Kurul'da yapılan iş ve işlemlerde usulsüzlük olmadığını ifade ederek, oylamaların tekrarlanmasına gerek olmadığını savundu. Bu sözler üzerine Meclis İdare Amiri HDP'li Sırrı Süreyya Önder tepki olarak toplantı salonunu terk etti.

Meclis Başkanı Çiçek tartışmaların ardından muhalefetin itiraz başvurularını oylamaya sundu. Divan'ın AKP'li üyelerinin oy çokluğu ile "oylamaların doğru yapıldığına" karar verilerek muhalefetin talepleri reddedildi.

Tasarının görüşmelerine devam edilip edilmemesi konusunda da oylama yapıldı. Bu oylamada yine oy çokluğu ile tasarının görüşmelerine devam edilmesi kararı alındı.

ulusalkanal.com.tr