Ergenekon tertibiyle 21 Ulusal Kanal ve Aydınlık çalışanı tutuklandı

Tutuklamalar, reklam baskıları, para cezaları.... Bugün Ulusal Kanal'ın hedef alındığı Ergenekon tertibinin yıl dönümü... 21 Mart 2008 günü şafak baskınlarıyla başlayan süreçte neler yaşandı, bugünlere nasıl gelindi?

Ergenekon operasyonlarının yıldönümü 21 Mart 2008 Türk Basın tarihi açısından kara bir gün olarak geçti kayıtlara.

Türkiye'yi hedef alan F tipi gladyo cumhuriyet medyasını boş geçmedi. Ulusal Kanal ve Aydınlık büroları yüzlerce polisle basıldı. Televizyon ve gazetenin bilgisayarları ile arşivine el konuldu, Ulusal Kanal'ın yayını durdurulmaya çalışıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki binası basıldı başyazarı İlhan Selçuk 83 yaşında gözaltına alındı.

Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ve İzmir Temsilcisi Hayati Özcan; Aydınlık'ın ise Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile yazarları Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek tutuklandı. Operasyon kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ulusal Kanal ve Aydınlık geri adım atmadı, Türkiye'nin gelecene sahip çıkan yurtseverlerle birleşerek büyüdü. Silivri duvarları yıkıldı, tertipler boşa çıkarıldı. Cezaevinde boşalan hücrelerin yeni misafirleri tertipçiler oldu.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özlü, kanala yönelik baskıların tutuklamalarla sınırlı kalmadığını anlattı. Yıllar süren davalar, reklam verenlere yapılan baskı ve idari para cezaları gibi hukuk dışı uygulamalarla desteklendi.

Süreç içerisinde Ulusal Kanal'ın zararı sadece maddi değildi, Ergenekon kumpasına 2 şehit verildi...

Turan Özlü, Ulusal Kanal'ın tüm bu süreçte ayakta kalmasının sırrını da açıkladı, gönüllüler...

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr