Kalın: Sinir uçlarıyla oynamak için yapılan provokasyondur

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hem salgın hem de siyasete ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını beklediklerini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsünün gündeminde CHP’nin Deva ve Gelecek partilerine vekil desteği vereceğine yönelik tartışma da vardı.

Kalın: Sinir uçlarıyla oynamak için yapılan provokasyondur

Gündeminde hem salgın hem de siyaset vardı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Salgın ve normalleşme sürecine ilişkin konuşan Kalın, Türkiye ekonomisinde büyük paya sahip olan turizme dikkat çekti. Kalın, “Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Türkiye’de salgının durumunda yakalanan pozitif ivmeye de değindi. “Bu pozitif ivmeyi gölgeleyecek herhangi bir gelişmeye müsaade etmemiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın, turizme ilişkin adımların sağlık tedbirleriyle çelişmeyeceğini de belirtti. Turistlere kendi ülkelerinde uçaklara binmeden önce ve Türkiye’ye geldiklerinde test yapılacağını da aktardı.

Kalın’ın açıklamasına göre turizm bölgelerinde, otel gibi yerlerde test merkezleri olacak. Turistik mekanların kendi şartları içerisinde salgına ilişkin alınan önlemleri uygulayabileceği bir mekanizma üzerinde de çalışılıyor.

Ayrıca yurt dışından gelecek turistlerin Türkiye’de risk oluşturmasına müsaade edilmeyeceğini vurguladı Kalın. İç turizm harekete geçtiğinde de vatandaşların kurallara uyması gerektiğini kaydetti.

Kalın’ın gündeminde siyaset de vardı, CHP’nin Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili desteği verebileceği tartışması üzerine konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı” dedi. Kalın, transferin sivil siyasete zarar verdiğinin de altını çizdi.

Öte yandan Kalın, camilerden müzik çalınmasına ilişkin süren tartışmaya da değindi. “Bunlar milletin sinir uçlarıyla oynamak için yapılan provokasyonlar” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

chp İbrahim Kalın