Rusya’dan muhaliflere PYD ve IŞiD'e karşı işbirliği teklifi

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olan Rusya, sahada savaşan muhalif gruplara "PYD ve IŞİD'e karşı işbirliği" teklif etti. Moskova muhaliflerden, Suriye'ye karşı savaşı durdurmalarını, PYD ve IŞİD ile mücadele etmelerini istedi. Ancak muhalifler Rusya'nın bu teklifini reddetti.

Rusya’dan muhaliflere PYD ve IŞiD'e karşı işbirliği teklifi

Rusya, Suriye'de savaşan muhalif gruplara, "PYD ve IŞİD'e karşı işbirliği" teklif etti, ancak muhalifler Rusya'nın bu teklifini reddetti.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, muhalif grubun sorumlularından Muhammed Sermini, Rusya'nın kendilerine PYD ve IŞİD'e karşı işbirliği teklif ettiğini açıkladı.

Sermini, Rusya'nın "Suriye ile savaşı durdurun. Biz de PYD ve IŞİD'e karşı size destek verelim" teklifini doğrudan reddettiklerini belirtti.

Teklifi "sinsi ve tehlikeli" bulduklarını söyleyen Sermini, "PYD son dönemde büyük oranda ABD güdümüne girdi. Rusya ise ABD'ye karşı sahada farklı yöntemler deneyerek hem PYD'ye ders vermek hem de savaşın seyrini şekillendirmekte etkin pozisyon elde etmek istiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya ışid pyd