John Kerry: Darbede payımız olduğu yanlış, ABD-Türkiye ilişkileri zarar görür

ABD, Türkiye'deki darbe girişiminde pay sahibi olduğu açıklamasına yanıt verdi. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefon ile arayarak, darbe girişiminde payı olduğu iddialarının yalan ve Türk-Amerikan ilişkileri açısından zararlı olduğunu söyledi.

John Kerry: Darbede payımız olduğu yanlış, ABD-Türkiye ilişkileri zarar görür

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefon ile aradı. Kerry, Çavusoğlu’na "darbe girişiminde Amerika'nın payı olmadığını" söyledi. "Darbenin arkasında Amerika var" açıklamalarını yalanlayan Kerry, bu ifadelerin Türk-Amerikan ilişkileri açısından zararlı olduğunu söyledi.

Kerry-Çavuşoğlu görüşmesiyle ilgili Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby bilgi verdi. Sözcü, Kerry'nin Çavuşoğlu'na "ABD'nin darbe girişiminde payı olduğu yönündeki ima ve iddiaların 'tamamen yanlış' ve ABD-Türkiye ilişkilerine "zarar verici nitelikte" olduğunu açık şekilde dile getirdiğini söyledi.

Görüşme öncesi Lüksemburg'da açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe teşebbüsü soruşturması sırasında, Türkiye’nin itidal göstermesini ve hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duyulmasını istemişti. Fethullah Gülen'in terörist olduğu gösteren kanıt aradıklarını söyleyen Kerry, Türkiye'nin Gülen'in iade edilmesiyle ilgili Amerika'ya bir başvuru yapılmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

abd darbe